“Die romantische Straße” VU-kamerkoor in Marekerk

Liefhebbers van romantische klassieke muziek, kunnen vrijdagavond wegdromen bij “die romantische Straße” van het VU-kamerkoor. Al jaren zwerft het ambitieuze VU-kamerkoor door het muzikale landschap op zoek naar de, soms goed verborgen, parels uit de koormuziek. Die zoektocht bracht het koor deze keer bij een aantal prachtige en onvergetelijke koorwerken uit de Romantiek. Op het programma staan drie motetten van Brahms, Wagner’s miniatuur Träume, de Drei Chöre van Reger en het Friede auf Erden van Schönberg.

Daarnaast wordt er een uitstapje gemaakt naar het werk van de in vergetelheid geraakte Nederlandse componist Jacques Olman. Aan deze componist heeft het VU kamerkoor in oktober een speciaal programma gewijd.

Het koor staat onder leiding van Boudewijn Jansen. Enkele koorwerken worden begeleid door de pianist Jacobus den Herder die ook een instrumentaal intermezzo zal verzorgen.

Meer informatie over het concert in de Marekerk staat op www.vukk.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×