Tien jaar cel voor overvaller hotels

De officier van justitie heeft gisteren 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 25-jarige man uit Rotterdam. De man wordt verdacht van het plegen van drie gewelddadige overvallen op hotels in Vlaardingen, Leiderdorp en Rotterdam tussen 22 juli en 3 augustus vorig jaar. De Rotterdammer overviel de hotels steeds rond middernacht. Hij vroeg in alle drie de gevallen eerst bij de receptie om een kamer. Vervolgens begon hij het personeel met een vuurwapen te bedreigen en eiste dat de kluis werd opengemaakt. In twee van de drie gevallen verliet hij het hotel zodra hij geld gekregen had. De derde keer overviel hij ook een hotelgast in zijn kamer. Na uitgebreid onderzoek, kon de verdachte op 25 januari worden aangehouden. Bij de overvallen gebruikte hij een vuurwapen. De officier van justitie meent dat de man naast de bedreigingen ook fysiek geweld gebruikt heeft tegen zijn slachtoffers. De rechter doet uitspraak over 14 dagen.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×