"Een drukke weg dwars door de Kooi is voor de PvdA onaanvaardbaar”

De fractie van de PvdA Leiden is tegen de Ringweg-Oost door de Sumatrastraat in de Kooi. Woordvoerder Gijs Holla: “Een drukke weg dwars door de Kooi is voor de PvdA onaanvaardbaar.” Door deze nieuwe variant moet volgens de PvdA een deel van de Kooi gesloopt worden en gaat ook het enige park van de Zeeheldenbuurt hiermee ten onder. Voor de PvdA, die een groot voorstander is om het Leidse centrum meer autoluw te maken, gaan deze nieuwe plannen te ver. Waar de PvdA zich zorgen om maakt is het feit, dat het college bij het afvallen van de ringweg door de Kooi, hetgeen volgens de partij namelijk onhaalbaar is, nog geen alternatief lijkt te hebben. “Dat is zorgelijk, want dat betekent dat onze inwoners nog vele jaren in de file blijven staan en gebukt blijven gaan onder een enorme verkeersoverlast”, aldus Holla.

De PvdA komt zelf met een alternatief pakket aan maatregelen waardoor de bereikbaarheid en daardoor ook de leefbaarheid van vele Leidse wijken naar hun inzicht zal verbeteren. Zo komt er een voorstel om extra geld naar de Churchill Avenue over te hevelen om zo de overmatige verkeersdrukte bij de Mors en Zuidwest te verminderen en tevens de Stevenshof voor verkeersoverlast te behoeden. Ook zit er extra geld in het voor te stellen pakket voor parkeergarages in de binnenstad en ongelijkvloerse kruisingen van de Julius Ceaserbrug en het spoor met de Kanaalweg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×