Onder meer met hulp van veilingmeester Alexander Pechtold heeft Museum Boerhaave tijdens een benefiet in de Pieterskerk 128.000 euro opgehaald. Daarmee haalt het museum de eigen inkomstennorm van het kabinet en lijkt het voortbestaan dus verzekerd. (Foto: Wim Schellekens via twitter).

Zeven ton voor Boerhaave, museum gered

De benefietavond in de Pieterskerk heeft afgelopen avond 128.000 euro opgebracht. Daarmee heeft het museum dit jaar in totaal 700.000 euro extra binnengehaald, waardoor het alsnog voldoet aan de ‘eigen inkomstennorm’ over 2010 en 2011 die staatssecretaris Zijlstra in juni van dit jaar met terugwerkende kracht als voorwaarde stelde om nog in aanmerking te komen voor dat deel van de subsidie die is bestemd voor de publieksfuncties. Zonder dat bedrag van 1,6 miljoen per jaar zou Boerhaave alleen nog geld krijgen voor het beheer van de rijkscollectie. Nu Boerhaave door een serie acties en giften de eigen inkomstennorm van 17,5% heeft gehaald, gaat het museum er vanuit dat het open kan blijven.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×