Govert Veldhuijzen volgt Liesbeth Spies op

De CDA Statenfractie Zuid-Holland heeft Govert Veldhuijzen voorgedragen als opvolger van Liesbeth Spies, die gisteren is beëdigd als Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en diezelfde dag haar functie als gedeputeerde voor Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen en Economische Zaken heeft neergelegd. Veldhuijzen (1955, Dordrecht) is momenteel CDA Statenlid in de provincie Zuid-Holland. Van mei 2009 tot en met maart 2011 was hij CDA gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen. In de periode juli 2007 tot mei 2008 verving hij tijdelijk de CDA gedeputeerde Verkeer en Vervoer en Economische Zaken, Asje van Dijk. Van 1994 tot 2006 was hij wethouder in Dordrecht.

Gelet op de grote ruimtelijk opgaven waarvoor de provincie Zuid-Holland zich in de komende periode gesteld ziet en de kennis en ervaring waarover Govert Veldhuijzen beschikt is de CDA Statenfractie van mening dat met deze voordracht een goede aansluiting is gevonden tussen persoon en portefeuille. De CDA Statenfractie heeft de Commissaris van de Koningin verzocht een extra vergadering te beleggen op woensdag 11 januari 2012 om een besluit te nemen over de voordracht.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×