Leiderdorpse Volksuniversiteit heeft voorjaarsprogramma klaar

Wie in het nieuwe jaar wat bij wil leren, kan een kijkje nemen op www.volksuniversiteit.nl/leiderdorp. Op die website staat het hele voorjaarsprogramma voor 2012. Naast succesvolle `klassiekers’ als Aquarelleren, Tekenen en schilderen en yoga, heeft de LVU ook een groot aantal nieuwe (vaak korte) cursussen, lezingen en workshops op het programma staan. Zo leren de deelnemers aan de cursus Porselein en zilverklei, hoe zij kleine sieraden kunnen maken. In Schatten op schrift worden de deelnemers ingewijd in de schrijfkunst van oude geschriften. Voor een oriĆ«ntatie op zeer actuele maatschappelijke ontwikkelingen is er de cursus Ideologie en religie, strijd om invloed en macht.

De LVU biedt ook lezingen aan in combinatie met een excursie. Zo is er de lezing over Romeinse vondsten in Leiden en Leiderdorp, met een excursie naar de opgravingen bij Matilo. De cursussen Keuzes rondom de uitvaart en Hoofdzaken van erfrecht kunnen helpen bij het nemen van zakelijke beslissingen in een emotionele periode. Vaarliefhebbers kunnen zich inschrijven voor de cursus Klein vaarbewijs.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×