Van alles te doen bij Naturalis

In de kerstvakantie is van alles te doen bij Naturalis. Van 26 december tot en met 8 januari kunnen bezoekers zelf op onderzoek uitgaan en van alles leren over verzamelen. Bij de Doe en ontdek specials doen bezoekers, net als onderzoekers, hun eigen ontdekkingen. Ze komen te weten wat een fossiel is door het zelf onder de loep te nemen. Ze zien uit welke botten een skelet bestaat en bouwen hun eigen aangepaste superhond. Aanraken is verplicht. In de zaal LiveScience worden echte preparaties uitgevoerd. Medewerkers ontleden een mol, vleermuis of een bruinvis en bewaren de botten en de huid op een speciale manier. Kinderen ordenen hier hun eigen  schelpenverzameling of nemen deel aan de interactieve theatervoorstelling over opa’s schelpenkist.

In Verhaal op Zaal worden de bijzondere verhalen achter de dieren in de tentoonstelling Naturalia uitgelicht. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen tijdens een knutselworkshop zelf een kunstige verzamelfles maken. Met het  nieuwe speurspelboekje Naturalia leren kinderen van 3 t/m 8 jaar alles over verzamelen. Op woensdag 28 december en 4 januari kunnen bezoekers hun eigen natuurvondst meebrengen naar Natuur op Spreekuur. Daar staan deskundigen klaar om deze vondsten op naam te brengen.

Meer informatie staat op www.naturalis.nl. Het museum is dicht op 25 december en 1 januari. Op 31 december is Naturalis open, maar zijn er geen extra activiteiten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×