GroenLinks pleit voor 30 kilometer zones bij alle basisscholen

GroenLinks pleit voor de realisatie van 30 kilometer zones rondom alle Leidse basisscholen. De partij wil kinderen stimuleren om met de fiets naar school te gaan en dat is alleen mogelijk wanneer wijkscholen via veilige school-thuis-fietsroutes bereikbaar zijn. Een veilige schoolomgeving voldoet volgens de Fietsersbond onder andere aan het criterium van een 30 km/u-zone tot 500 meter rond de school. GroenLinks constateert dat nog niet alle Leidse basisscholen in zo’n zone liggen. Zo mag er bij Vrije School Mareland aan de Morssingel 50 worden gereden. De partij vraagt burgemeester en wethouders of dit de enige school is zonder 30 kilometer zone en of zij bereid zijn deze zones alsnog bij alle scholen in te voeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×