Topjaar voor Leidse Musea

2011 is voor de Leidse Musea een topjaar geweest. Nu al staat de teller op 817.000 bezoekers. Na de kerstvakantie zal dat aantal nog hoger liggen. De laatste jaren is er een opgaande lijn in de bezoekersaantallen van de Leidse musea. Daarbij was 2006, het Rembrandtjaar, een wel heel positieve uitschieter. 2011 is opnieuw een topjaar: met ruim 100.000 bezoekers méér dan in 2010 heeft de stijgende lijn een sprong gemaakt. Elke maand van 2011 was beter dan voorgaande jaren. In januari scoorde vooral Naturalis goed. De maand juni was een topmaand, mede door de  tentoonstelling Lucas van Leyden van Museum De Lakenhal, die alleen al in die maand ruim 17.000 bezoekers trok. Ook dankzij de Cultuurmaand behaalden de musea grote bezoekersaantallen. In september opende Museum Volkenkunde de tentoonstelling Op Expeditie, die zich in de museumtuin afspeelt.

De maand oktober was voor Rijksmuseum van Oudheden, die deze maand de tentoonstelling Etrusken opende, een goede maand. De Hortus had de maand november nog een heel goede maand, omdat de winter nog even uitbleef. Boerhaave ontving het hele jaar door veel bezoekers, omdat het museum allerlei extra activiteiten organiseerde om zo het voortbestaan te waarborgen. Het SieboldHuis trok met de succesvolle tentoonstelling Hello Kitty 15.000 bezoekers meer dan in 2010.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×