Lezing Etrusken en juwelenkunst in de 19de eeuw bij Oudheden

Martijn Akkerman, die regelmatig bij het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch te zien is als sieradenexpert, verzorgt op dinsdag 10 januari een lezing over Etrusken en juwelenkunst in de 19de eeuw. Bij het Rijksmuseum van Oudheden zal de juwelenhistoricus spreken over de grote invloed die de bijna drieduizend jaar oude gouden Etruskische sieraden hadden op de juwelenkunstenaars in de 19de eeuw. In het midden van de 18de eeuw werden de eerste Etruskische gouden ringen, armbanden, tiara’s en halskettingen ontdekt bij archeologische opgravingen in Italië. Sindsdien laten veel goudsmeden zich inspireren door de Etruskische edelsmeedkunst. De oude technieken en vormen fascineren niet alleen vanwege hun schoonheid. Sommige blijken zo vernuftig, dat het veel moeite kost de oorspronkelijke procedés te reconstrueren.

In de tentoonstelling `Etrusken. Vrouwen van Aanzien-Mannen met Macht’ in het Rijksmuseum van Oudheden, is momenteel een fraaie selectie authentieke Etruskische juwelen te bewonderen, en een selectie gouden sieraden in Etruskische stijl.

De lezing begint om 20.00 uur en kost €5 per persoon.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×