Incidenten rond Oud en Nieuw

570 mensen werden tijdens de jaarwisseling ingezet door Politie Hollands-Midden. In totaal werden 44 aanhoudingen in de regio verricht, dat is de helft minder dan vorig jaar. Voor zover nu bekend werden in de nieuwjaarsnacht ruim 260 meldingen gedaan via de meldkamer van de politie en zijn er 17 meldingen van woninginbraken gedaan.
In de Kooi was het al meerdere dagen onrustig en werd de buurt door de politie extra in de gaten gehouden. In de omgeving van de Lombokstraat vonden meerdere opstootjes plaats, meestal vanwege burenconflicten. In het Kooipark ontstond op oudejaarsavond omstreeks 23.30 uur voor een huis een opstootje, ook vermoedelijk door een burenconflict. Bij dat opstootje is een persoon gebeten door een hond en een andere persoon mishandeld. Twee personen zijn hierbij aangehouden vanwege belediging en mishandeling.
In de Antillenstraat werd even na de jaarwisseling een 31-jarige Leidenaar aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk.

Op de Kiekendiefhorst zijn nieuwjaarsnacht twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden vanwege brandstichting. Surveillerende agenten zagen twee met een winkelwagen volgeladen met brandbaar materiaal naar een vreugdevuur toe rijden. 

Op de Breestraat is nieuwjaarsnacht rond 5.30 uur een jongeman mishandeld. Hij liep hierbij verwondingen op in zijn gezicht, onder andere een paar afgebroken tanden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Getuigen van het voorval kunnen zich melden via 0900-8844.

In de omgeving van het Jacques Urlusplantsoen zijn rond 1.00 uur nieuwjaarsnacht vijf auto’s vernield. Een daarvan raakte beschadigd door een brand, vermoedelijk door vuurwerk aangestoken.

Op de Haarlemmerweg zijn oudejaarsavond rond 23.00 uur vijf personen aangehouden voor vernieling van auto’s. De vijf, allen afkomstig uit Leiden, werden op heterdaad betrapt door agenten na een melding van een alerte getuige. Deze zag de jongelui onder meer spiegels van de auto’s aftrappen. Het ging om (jonge)mannen in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×