Rustige jaarwisseling voor ziekenhuizen druk

Artsen en hulpverleners in de ziekenhuizen van onze regio, hadden het afgelopen weekend de handen vol. Letsel was vooral het gevolg van vechtpartijen (LUMC 15, Groene Hart 1), vuurwerk (LUMC 12, Groene Hart 4) en/of was alcoholgerelateerd. Ook bij het Rijnland Ziekenhuis ging het vooral om letstel door vuurwerk, vechtpartijen en dronkenschap. De ziekenhuizen hadden zich voorbereid door extra personeel in te zetten. Ondanks alle voorlichting stijgt het aantal vuurwerkslachtoffers. Ook in het Rotterdamse Oogziekenhuis wordt dit als zeer verontrustend ervaren en zijn het met name toeschouwers, die door vuurwerk gewond raken. Belangrijk is, dat er in Leiden geen meldingen zijn geweest van geweld tegen hulpverleners, dat ligt landelijk wel anders; daar is het percentage zelfs iets gestegen. Net als in de voorgaande vier jaren is er geen ME-optreden geweest in Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×