Hoe gastvrij waren Leidse studenten in december?

In het kader van ‘Hoe gastvrij ben jij’, geeft de politie weer haar maandelijkse overzicht van inbraken in studentenwoningen in Leiden en omgeving. In december werd er in zes studentenkamers ingebroken. In een studentenhuis aan de Brahmslaan waar drie studentes wonen, sloegen inbrekers begin van de maand hun slag. De bewoonsters waren bijna de hele dag van huis geweest en zagen bij thuiskomst, dat de gordijnen dicht waren. Bovendien was de kamerdeur aan de binnenkant op slot. De geschrokken studentes belden de politie. Een raam bleek te zijn opengebroken en met de gordijnen dicht en de deur op slot konden de inbrekers ongestoord hun gang gaan. Er werd onder andere een laptop, sieraden en een iPod gestolen.

Inbrekers wisten ook een studentenhuis aan de Valeriusstraat binnen te dringen en deden vier kamers aan. Ze hadden eerst de achterdeur geforceerd en troffen vervolgens één kamerdeur, die niet op slot was en braken daarna er nog drie open. Van drie bewoners werden spullen, zoals een beeldscherm, dvd-speler en divers gereedschap meegenomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×