Ook Leidse relschoppers voor supersnelrechter

Vandaag heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag twee meerderjarige en twee minderjarige verdachten ingepland voor de zitting van de supersnelrechter. Zij moeten voorkomen voor vernieling, bezit van illegaal vuurwerk, belediging en verzet bij aanhouding. De relschoppers zijn afkomstig uit Delft, Krimpen aan de Lek en Leiden.
Afgelopen zondag heeft het Openbaar Ministerie Den Haag op de ZSM-locatie bij bureau Zuiderpark meer dan 70 zaken behandeld uit Haaglanden en Hollands-Midden van personen, die zijn aangehouden rond de jaarwisseling. In het ZSM-traject wordt na aanhouding van de verdachte zo spoedig mogelijk een beslissing genomen over de te nemen straf. Acht personen hebben een dagvaarding gekregen voor themazittingen in februari, zeven personen zullen later op een officierszitting moeten komen, 11 verdachten zijn vandaag voorgeleid en vier verdachten moeten morgen op de supersnelrechtzitting, die om 14.00 uur begint. Ook werd vandaag aan drie personen de keuze voor een taakstraf aangeboden, die ze verkozen boven verdere gerechtelijke stappen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×