Laddertjesdag DZB voor jongeren zonder hoogtevrees

Aanstaande dinsdag organiseert DZB Laddertjesdag. Jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die geen werk hebben en een uitkering krijgen, kunnen dan kennismaken met de glazenwassers- en schoonmaakbranche. Op de Laddertjesdag demonstreren bedrijven uit de branche hoogwerkers, ladders en telescoopunits. De jongeren krijgen de kans om zelf te proberen hoe het is om te werken op hoogte. Ook kunnen ze informatie krijgen over het volgen van een leerwerktraject met een arbeidsovereenkomst van een jaar. Daarbij lopen de jongeren vier dagen per week stage bij een glazenwassers- of schoonmaakbedrijf en gaan ze één dag naar het ROC om daar een opleiding te volgen. Er zijn voorlichters van het ROC aanwezig om informatie over die opleiding te geven. Stichting Nelis houdt `speedmeets’ voor jongeren die direct al willen solliciteren.

De Laddertjesdag duurt van 08.30 tot 16.00 uur en vindt plaats bij DZB aan de Le Pooleweg 11 (industrieterrein Roomburg). Jongeren en bedrijven die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via projectja@leiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×