Foto: RMO.

‘De Gloed van Lapis Lazuli’ Egyptische inspiraties van Jeroen Spijker

Beeldhouwer Jeroen Spijker exposeert vanaf 20 januari zijn beelden en foto’s in Rijksmuseum van Oudheden. Spijker, die onder andere bekend is geworden door zijn portretbustes van Ramses Shaffy, Marten Toonder, Simon Vinkenoog en Pim Fortuyn, liet zich inspireren door de mysterieuze Egyptische beelden uit de museumcollectie. Het resultaat van zijn fascinatie staat opgesteld in de Tempelzaal en bestaat uit zeven sculpturen en 12 foto’s. Spijker vergelijkt zijn portretten van hedendaagse persoonlijkheden met de Egyptische beelden. Tot 11 maart is deze expositie onder de titel ‘De Gloed Van Lapis lazuli’ te bewonderen.
Meer info: www.rmo.nl  en www.jeroenspijker.nl  

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×