Postzegel Pieterskerk uitgereikt aan oudste inwoner van Leiden

Het eerste postzegelvelletje van de Pieterskerk met en zonder toren wordt uitgereikt aan de 107-jarige mevrouw M. Langezaal-Timmers, een van de oudste inwoners van Leiden. De feestelijke overhandiging door mevr. Frieke Hurkmans, directeur van de Pieterskerk, vindt plaats in besloten kring. De Pieterskerk is een van de oudste bouwwerken in het hartje van de Sleutelstad en al bijna 900 jaar hebben generaties Leidenaren geleefd rondom de imposante kerk. De laatste 500 jaar zonder toren, die instortte in 1512 en daarna nooit meer is herbouwd. Ter herdenking wordt nu 500 jaar later door de ‘Leidsche vereniging van postzegelverzamelaars’ het speciale postzegelvelletje uitgegeven, waarop de Pieterskerk met en zonder toren staat afgebeeld.

Voor belangstellenden is het postzegelvelletje verkrijgbaar tijdens de postzegeltotaaldag op 15 januari van 10.30 tot 16.00 uur in het verenigingsgebouw van K&G, J.C. de Rijpstraat 29, 2315 WE, Leiden.

Meer info: www.lvpv.nl  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×