Vragen D66 over opvolging Groenoordhallen

Nu de Groenoordhallen binnenkort echt gesloopt lijken te worden, stelt D66 het college vragen over de opvolging. In 2006 stelde het toenmalige college dat de hallen pas zouden sluiten, als er adequate vervanging was gevonden voor de evenementen die er werden georganiseerd. D66 vraagt nu hoe de sluiting van de Hallen zich verhoudt tot die toezegging. De fractie van D66 hoopt dat de kleine(re) evenementen snel elders onderdak vinden en vraagt het college waar evenementen als de Snuffelmarkt worden ondergebracht. Verder wil de partij weten of het waar is dat de vergader- en congresfunctie van de groenoordhallen op den duur in de omgeving van Leiden Centraal ondergebracht kan worden.

D66 is van mening dat er in Leiden en omgeving behoefte is aan grootschalige (muzikale) evenementen. De partij wil indien haalbaar en op basis van private investeringen, de evenementenfunctie in Leiden en regio behouden als straks ook de hangars in Valkenburg sluiten. D66 vraagt of het college zich daar voor in wil zetten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×