Gemeente Leiden voert het 'Nieuwe Werken' in

Dit jaar gaan steeds meer ambtenaren van de gemeente Leiden aan de slag volgens het ‘Nieuwe Werken’. Dat betekent onder andere dat er meer ruimte komt om thuis of op locatie te werken en ook verliezen veel werknemers van de gemeente hun vaste werkplek. In plaats daarvan komen er flexplekken, waar vandaan op een centraal systeem kan worden ingelogd. Het Servicepunt 71 dat vanaf de Langegracht werkzaamheden uitvoert voor een viertal regiogemeenten is al op die manier opgezet. Als gevolg daarvan zijn er daar minder werkplekken dan werknemers. Het is de bedoeling dat er eind 2012 veel meer flexplekken binnen de gemeentelijke organisatie zijn gerealiseerd.

Volgens het college is het Nieuwe Werken geen keuze, maar een werkwijze waaraan niet te ontkomen valt. Dat staat in de beantwoording van vragen die D66-raadslid Gubbens over de nieuwe manier van werken stelde.

Om de organisatie klaar te stomen voor het Nieuwe Werken wordt er dit jaar een nieuw ict-systeem ingevoerd met een centrale server waarop de applicaties gaan draaien. Ook komt er een thuiswerkregeling voor ambtenaren en een andere manier van aansturing. Steeds meer personeelsleden van de gemeente zullen door het Nieuwe Werken in de toekomst een grotere eigen verantwoordelijkheid krijgen. Als gevolg daarvan worden ze meer en meer beoordeeld op het resultaat van hun werk.

Met het nieuwe werken wil de gemeente besparen op werkplekken en reistijd. Ook wordt het milieu er beter van als er minder kilometers gemaakt worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×