Getuigen gezocht van overval en schietpartij

De Politie Hollands Midden is op zoek naar getuigen van de overval op een juwelier in de Haarlemmerstraat die plaatsvond op woensdag 11 januari rond 11.50 uur. De politie werd die dag direct aangesproken door verschillende getuigen. Graag wil zij met nog meer getuigen in contact komen die in de Haarlemmerstraat, aan de Apothekersdijk, op de Aalmarkt of in de Hoogstraat iets hebben gezien dat met de overval te maken kan hebben gehad. Getuigen die foto’s of filmpjes hebben gemaakt, worden verzocht dit up te loaden via www.nationale-recherche.nl.

De politie heeft na de overval drie personen aangehouden. Het gaat om een 21-jarige Amsterdammer, een 22-jarige man uit Leiden en een 25-jarige vrouw uit Leiden. Deze drie verdachten zitten op dit moment nog steeds vast op het politiebureau. De Amsterdammer werd aangehouden nadat hij een winkel kwam uitlopen. De twee inwoners uit Leiden zaten in een auto en werden na een uitpraatprocedure aangehouden. De politie onderzoekt in hoeverre zij daadwerkelijk iets met de overval te maken hebben.

De politie neemt de zaak zeer hoog op en heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet in een Team Grootschalige Opsporing (TGO). De daders hebben namelijk op straat met een vuurwapen geschoten, waarbij zowel politie-agenten als burgers geraakt hadden kunnen worden.

Tijdens hun vlucht verloren de overvallers overigens het overgrote deel van hun buit. Een duikteam van de politie heeft later naar sieraden in het water gezocht. De verdachten liepen verder en volgens getuigen zijn de verdachten vervolgens winkels aan de Hoogstraat ingegaan. Meerdere winkels zijn door de politie doorzocht. Eén verdachte, een 21-jarige Amsterdammer, kwam uit een winkel op de Hoogstraat. Hij voldeed aan het signalement en werd aangehouden.

Bij de zoektocht naar de andere verdachten zette de politie een politiehelikopter in. Ook werd Burgernet ingezet en werden in het centrum van Leiden bij de Boommarkt en de Apothekersdijk afzettingen gemaakt. Tijdens de zoektocht zag de politie een auto staan met daarin twee mogelijke verdachten. De politie startte een uitpraatprocedure. De personen in de auto zijn uiteindelijk aangehouden. Onderzocht wordt in hoeverre zij met de overval te maken hebben

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×