Vlakbij de Vrouwenkerksteeg stond tot 1819 een kerk met daarbij een begraafplaats. Dat verklaart mogelijk waarom juist daar bij graafwerkzaamheden botten zijn aangetroffen. (Foto: Politie Hollands Midden).

Menselijke resten opgegraven in Vrouwenkerksteeg

Bij graafwerkzaamheden aan de Vrouwenkerksteeg in Leiden zijn vandaag menselijke botten gevonden. De botten zijn honderden jaren oud. Werklieden belden de politie toen zij bij het ingraven van een kabel in de Vrouwenkerksteeg op een aantal beenderen stuitten. De technische recherche heeft de eeuwenoude botten onderzocht. Het gaat om een scheenbeen, een onderbeen en een bovenbeen. De botten zijn meegenomen door de politie. Omdat het om archeologisch materiaal gaat, zal er verder geen onderzoek naar worden gedaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×