Première muzikale Film Ongehoord HARD bij LUMC

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de afdeling Keel-Neus en Oorheelkunde van het LUMC vond gisteravond de Nederlandse première plaats van de film ‘Ongehoord HARD’. Deze film gaat over de confrontatie van een gepassioneerd musicus met ‘verborgen gebreken’. Gaby Kaihatu is een succesvol zangeres en muziekdocente met een gehoorprobleem. De 30 minuten durende film schetst op indringende wijze de impact van gehoorschade bij professionele musici, en is ook interessant voor iedereen die muziek beoefent of van muziek houdt. Steeds hogere geluidsniveaus op de werkvloer en de vele uren die een musicus daar doorbrengt, leiden tot een toenemend risico op gehoorschade. Voor een gepassioneerd musicus is gehoorschade niet alleen een grote beperking, maar vaak ook een zware psychische klap. Gehoorschade onder professionele musici komt veel vaker voor dan men dacht. Symptomen zijn vooral oorsuizen en abnormale gevoeligheid voor harde geluiden. Dat blijkt uit een studie die recent verricht is onder bijna 250 professionele Nederlandse musici. De DVD van de film ‘Ongehoord HARD’ is vanaf vandaag verkrijgbaar via ongehoordhard.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×