Bij het parkeerterrein aan de Haagweg werd afgelopen weekeinde voor ruim 9.500 euro schade aangericht door het openbreken van een betaalautomaat. De daders hebben niet lang plezier gehad van hun buit van 800 euro. Toen ze de nacht erop weer toesloegen werden ze in de kraag gegrepen.

Bijna 10.000 euro schade bij kraak op Haagwegterrein

Precies een jaar geleden braken onbekenden een betaalautomaat van het parkeerterrein aan de Haagweg open. De schade was toen ruim 5.000 euro, de opbrengst 600 euro. Afgelopen weekeinde was het opnieuw raak. Nu bedroeg de schade maar liefst 9.500 euro en gingen de dieven er met 800 euro vandoor. Sinds de vorige kraak hangen er camera’s op het terrein, waardoor directeur Chris Verplancke de politie kon voorzien van haarzuivere beelden van de daders. Toen de dieven afgelopen nacht opnieuw toesloegen en elders in Leiden een parkeerautomaat openbraken, werden ze op heterdaad betrapt. De politie herkende de mannen aan de hand van de Haagweg-beelden ook als de daders van de eerdere kraak.

Verplancke had de beelden graag via twitter de wereld ingestuurd, maar kreeg van de politie te horen dat dat verboden is. Onder andere VVD-raadslid Zevenbergen noemt dat in een reactie op Facebook belachelijk. Ook anderen laten zich in gelijksortige bewoordingen uit: “Kennelijk hebben daders meer rechten dan slachtoffers”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×