Kraak & Smaak staat tijdens de Leidse Jazzweek op het podium in het LVC. (Foto: PR).

Kraak & Smaak op Funked Up festival in LVC

Tijdens de Leidse Jazzweek op vrijdag 27 januari organiseert Jazzed Up een groots funkfestival in het LVC. Op de 4e editie van Funked Up zullen Kraak & Smaak (DJ set), Rare Groove Orchestra, The George Experience, Groove Saloon, The Magnificent 8 en The SoulBites een optreden verzorgen. Als afsluiter in de nacht kunnen de heren van Kraak & Smaak niet ontbreken op dit Leidse funkfestival en zullen ze een dj-set neerzetten met groovende funk electric beats. Leidens trots kwam in 2011 met alweer het derde album Electric Hustle op de proppen. Niet alleen in Nederland doen ze het goed. Ook in de VS vinden hun shows en cd’s gretig aftrek.

Jaren geleden was Rare Groove Orchestra al smaakmaker op de allereerste (en uitverkochte) editie van Funked Up. Vandaag de dag is deze hammondsoulsensatie groovender en sensationeler dan ooit te voren. Een stevige dosis drums, een diepe groovende bas, funky gitaarriffs, opzwepende hammondsounds in combinatie met een energieke, opzwepende show doen de rest.

The George Experience kan inmiddels gezien worden als dé huisband van Funked Up en brengt een mix van opzwepende en laidback funk, soul & jazz. Onder leiding van soul&jazzdiva SaraLee Vos produceert deze 8 koppige formatie naast eigen werk ook lekkere bewerkingen van nummers van oa. Jill Scott, RH Factor en Defunkt.

Een verrassende mix van soulvolle funk, met hier en daar een vleugje rock en jazz is de beste omschrijving voor de heren van de Groove Saloon. Origineel gekozen liedjes, deels van eigen pen, deels spannend gereshuffled en soms ook lekker ordinair nagespeeld.

Het fonkelnieuw Leids 8 koppig collectief The Magnificent 8 is op een muzikale doorreis waarbij het zich niets aantrekt van de geijkte paden. Eigen werk, afrobeat, partyfunk, een jazzstandard met raps, een lekkere reggae of andere onlogica zorgen er voor dat geen enkele show hetzelfde is.

Een andere jonge frisse 7 koppige band zijn The SoulBites. Waarvan de muziek het best is te omschrijven als soul en funk, met een vleugje R&B in een popjasje.

Tussen de live-acts door draait DJ Draaiplaat alternatieve soul en funkplaten.

Vrijdag 27 januari, LVC, Breestraat 66, Leiden
Entree: €10,-
Voorverkoopadressen in Leiden: Plato (Vrouwensteeg 4-6), Velvet (Nieuwe Rijn 34) , via www.lvc.nl en, indien beschikbaar, te koop aan de zaalkassa.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×