Grondlegger oecumenische geloofsgemeenschap Merenwijk overleden

In de nacht van vrijdag op zaterdag is pastoor Jan van Well op 86-jarige leeftijd overleden. Deze Kruisheer was één van de grondleggers van de oecumenische geloofsgemeenschap in de Merenwijk en stond ruim 40 jaar geleden aan de wieg van Kerkelijk Centrum de Regenboog, waar hij tot 1995 pastoor was. De Regenboog” was een gezamenlijk initiatief van de Protestante Kerk Nederland en de Katholieke Kerk. Van Well was de eerste pastoor in Nederland die gezamenlijke vieringen hield, samen met protestanten. In 1996 schreef hij daar een boek over: “Oecumene metterdaad: de geloofsgemeenschap Merenwijk te Leiden.”. Jan van Well woonde de laatste jaren van zijn leven vanwege zijn afnemende gezondheid in het Kruisherenklooster in Uden. Regelmatig reisde hij naar Leiden, om daar de zondagse viering bij te wonen. De laatste keer dat hij dat deed, was op zondag 4 september, toen De Regenboog het 40-jarig jubileum vierde.

Jan van Well wordt morgenmiddag in Uden Begraven. Vanavond zijn belangstellenden welkom in de Regenboog, waar een avondwake voor hem wordt gehouden. Deze dienst begint om 19.30 uur. Wie dat wil, kan een bloem meebrengen en het condoleanceregister tekenen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×