Leiden wil rijksgeld voor opruimen explosieven

De gemeente Leiden vraagt aan het rijk een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro om op zeven plaatsen extra veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens nog uit te voeren baggerwerkzaamheden. Het gaat op lokaties waar tijdens eerder baggerwerk explosieven uit de Tweede Wereldoorlog zijn aangetroffen. De werkzaamheden zijn daarop opgeschort en worden nu volgens een speciale procedure hervat. Dit ‘beveiligd baggeren’ is een stuk duurder. Daarom maakt Leiden nu gebruik van een speciale regeling van de rijksoverheid. Overigens draagt het Hoogheemraadschap van Rijnland het merendeel van de kosten. De extra kosten voor de gemeente zijn na toekenning van het rijksgeld nog zo’n 13.000 euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×