Leidenaar gewond bij beroving op station De Vink

Een een 23-jarige man uit Leiden is dinsdagmiddag aangehouden in verband met de beroving van een 22-jarige Leidenaar op station De Vink. Het slachtoffer stond op de trein te wachten toen de 23-jarige man hem aansprak en zijn tas openrukte. Hij haalde er eerst een telefoon uit en probeerde vervolgens de hele tas af te pakken. Toen de 22-jarige dat probeerde te voorkomen werd hij meerdere keren met een steen geslagen. Op dat moment stopte er een trein en konden twee conducteurs tussenbeiden komen.

De 22-jarige man raakte bij de beroving gewond en ging naar huis. Daar waarschuwde hij de politie. Die kon de dader later aanhouden. Het slachtoffer heeft zich later alsnog in het ziekenhuis laten behandelen. De 23-jarige man zit nog vast.

De politie wil graag in contact komen met de twee conducteurs die ingrepen bij station De Vink. Ook andere getuigen worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×