Presentator Fons Delemarre met Sjors en Flo op het podium tijdens de tributeavond in de Qbus (Foto's: Emile van Aelst en Marjo Heemskerk).

Qbus afgeladen bij tribute voor Hunky Dory

Afgelopen vrijdagavond vond in de Qbus een tribute plaats voor het in ecember plotseling gesloten muziekcafé Hunky Dory uit de Vrouwensteeg. Tijdens de meer dan muzikale avond kwamen talloze muzikanten die de afgelopen jaren in het café op het podium stonden nog een laatste keer eer bewijzen aan eigenaar Sjors en bedrijfsleider Flo. Ook werd de opbrengst, 2.000 euro, aan het tweetal overhandigd, zodat ze na de klap van de sluiting even lekker op vakantie kunnen. De 250 belangstellenden die op tijd bij de Qbus aankwamen, hadden een geweldige avond. Buiten stond toen nog ene lange rij teleurgestelde mensen die er niet meer in konden. Het gaf in elk geval wel duidelijk aan dat iedereen Sjors en Flo graag wilde steunen.

Het was vrijdag ondoenlijk om álle artiesten die de afgelopen jaren hebben opgetreden in Hunky Dory langs te laten komen, maar een flink aantal was toch naar Leiden gekomen om mee te spelen op deze tribute. Ook de presentatie van de avond was in handen van een bekende van het muziekcafé: muziekliefhebber en -kenner bij uitstek Fons Delemarre.

Als afsluiter van de avond liet Flo nog even horen hoe geweldig mondharmonica hij kan spelen. Bij heel wat concerten in Hunky Dory kwam hij spontaan even achter de bar vandaan om een stukje mee te spelen.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×