Wouter Kiers verzorgt eind van de maand met zijn band de 50e en laatste tenorbattle in De Waag.

Laatste tenorbattle in De Waag vormt afsluiting jazzweek

Op zondag 29 januari wordt in De Waag de 50e en laatste Tenorbattle gehouden. Organisator Leidse Harry stopt ermee. Vooral omdat het steeds moeilijker wordt om de battles financieel rond te krijgen. Hij kijkt echter niet terug in wrok: “Mijn droom is uitgekomen en ik ben erg blij met het resultaat. Maar liefst 50 battles en tevens een jubileum van deze hobby van maar liefst 10 jaar. We nemen afscheid met de saxofonisten van weleer, de saxofonisten waar ik ooit mee begon en altijd trouw bleven aan de battles.” Op de laatste dag van de Leidse Jazzweek start de 50e tenorbattle om 14.30 uur in De Waag. Op het podium zullen Blood, Sweat and Kiers, aangevuld met de tenorsaxofonisten Rinus Groeneveld en Boris van der Lek, zorgen voor een muzikaal ‘gevecht’. De toegang is gratis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×