Architectuur en muziek bij RAP op Donderdag

Aanstaande donderdag geeft schrijver Christiaan Weijts bij RAP een lezing, genaamd “Bevroren muziek. Van vuistbijl tot vastgoed”. Hij zal passages voorlezen uit zijn nog niet verschenen roman. Zijn lezing wordt omlijst door muziek. Christiaan Weijts studeerde van 1994 tot 1999 Nederlands en Literatuurwetenschap aan de Universiteit leiden. Hij is columnist in NRC.next en de Groene Amsterdammer. In 2008 verscheen zijn tweede roman ‘Via Cappello’, die in Venetië, Verona en Leiden speelt. Over zijn nieuwste publicatie zegt de schrijver: “Als je in de geschiedenis van de bouwkunst kijkt, is het vaak de religie geweest die het alleenrecht lijkt te hebben op architectuur die geestelijke kwaliteiten belichaamt, die tot meditatie en reflectie uitnodigt … Maar waarom eigenlijk? Waarom zou zoiets niet in een seculiere wereld kunnen?”

RAP op Donderdag duurt van 17.00 tot 19.00 uur en is gratis toegankelijk. RAP is te vinden aan Nieuwstraat 33.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×