Flex-Relax bij Topaz

Bewoners van Topaz kunnen binnenkort genieten van verplaatsbare relaxtherapie, ofwel Flex-Relax. Dit idee dat bedacht en uitgewerkt is door een multidisciplinair team van woonzorgcentrum Topaz Groenhoven, is winnaar van de Topaz Originaliteitprijs 2012. In het kader van de drie kernwaarden van Topaz: welkom, vakmanschap en originaliteit, dienen medewerkers van Topaz sinds 2011 jaarlijks ideeën in om het welzijn en/of de (woon)omgeving van de cliënten te verbeteren. Topaz stelt € 10.000,- beschikbaar om het winnende idee uit te voeren. Dit bedrag wordt mede gefinancierd door de Stichting Vrienden van Topaz.

Flex-Relax is bedoeld voor dementerende bewoners. Zij kunnen niet zomaar op vakantie of een uitstapje maken, maar hebben er wel behoefte aan, even te ontspannen. In de FLEX-RELAX worden verschillende therapieën zoals lichttherapie, snoezeltherapie en aromatherapie gecombineerd toegepast. Door middel van speciale lampen, geuren, relaxstoelen, verplaatsbare afbeeldingen van bijvoorbeeld strand, vakantie en bos, de toepassing van muziek, een ventilator en accessoires, kan een compleet andere omgeving en sfeer gecreëerd worden, waar de bewoners zich even kunnen ontspannen. Het is de bedoeling dat in alle huizen van Topaz een Flex-Relax komt. Ook andere bewoners, familie en vrijwilligers mogen er gebruik van maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×