Daders flitspaalbom riskeren 15 jaar cel

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de mannen die in oktober vorig jaar een bom aan een flitspaal in Voorschoten bevestigde van poging tot moord. De verdachtenkomen dinsdag voor bij de rechtbank in Den Haag. Bij het ontmantelen van de bom raakte een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zwaar gewond. Hij verloor een hand toen de bom ineens ontplofte op een moment dat de EOD er vanuit ging dat het projectiel al onschadelijk was gemaakt en de beschermende pakken al uit waren getrokken.

In het onderzoek dat volgde, wist de politie drie mannen aan te houden. Een van hen is later op vrije voeten gesteld, de twee anderen hebben bekend dat ze betrokken zijn geweest bij het plaatsen van de bom.

De daders riskeren gevangenisstraffen van 12 tot 15 jaar.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×