88-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc

Een 88-jarige vrouw uit Oegstgeest had gisteren rond, 12.30 uur, net boodschappen gedaan en liep met haar rollator vanaf het winkelcentrum over de Lijtweg richting de apotheek. Twee vrouwen spraken de bejaarde dame aan in een onbekende taal en vouwden een landkaart open. Een man, die erbij kwam staan noemde een plaatsnaam, waarna het drietal zogenaamd zocht. De vrouw gaf aan niet te begrijpen wat er bedoeld werd en vervolgde even later haar weg. Thuisgekomen bleek haar bankpasje te zijn verdwenen. Nog voor deze geblokkeerd werd, was er al een bedrag gepind. Vermoedelijk hadden de ‘dames’ al meegekeken naar de pincode bij het afrekenen in de supermarkt. De politie vraagt getuigen, die de vrouw aan de Lijtweg met de twee vrouwen en de man hebben zien praten, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
De twee vrouwen hebben beiden een blanke huidskleur, worden geschat tussen 18 en 25 jaar oud, zijn ongeveer 1.60 à 1.70 meter lang en hebben donkerblond haar tot over de schouders. Het slachtoffer heeft de man niet zo goed kunnen zien.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×