Anti-meeuwenzakken tijdelijk in de aanbieding

De extra stevige gele vuilniszakken die moeten voorkomen dat meeuwen ze openscheuren, worden goedkoper. De gemeente geeft het Centrummanagement een éénmalige subsidie van 43.500 euro. Met dat geld worden de gele zakken tijdelijk goedkoper in de zeven centrumsupermarkten aangeboden. Daardoor zijn de niet meer duurder dan de reguliere zakken die nu nog een groot deel van het straatbeeld beheersen, omdat de bewoners van het centrum geen zin hebben om dieper in de buidel te tasten voor de dikkere zakken. De supermarkten zullen voor een rol van 10 meeuwbestendige zakken maximaal 1,29 rekenen.

De goedkopere zakken liggen vanaf 1 maart bij de Spar, HEMA, Hoogvliet, Jumbo, Digros en Albert Heijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×