Stoppen met roken in zeven weken

Op 9 februari start in Leiderdorp de stoppen-met-roken training ‘Rookvrij! Ook jij?’. De kans op succes is met deze training ruim vier maal groter dan bij stoppen met roken op eigen kracht. De training, georganiseerd door SineFuma, ActiVite en de GGD Hollands Midden, duurt zeven weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten. ‘Rookvrij! Ook jij?’ is één van de hoogst scorende ondersteuningsmethoden.

Dat komt door twee belangrijke factoren. Ten eerste kunnen, naast de training, hulpmiddelen worden ingezet zoals medicijnen en nicotinevervangers. Deze combinatie verhoogt de kans op succes bij stoppen aanzienlijk. Ten tweede geeft het stoppen in groepsverband enorme ondersteuning aan de deelnemers. Zij kunnen ervaringen uitwisselen met elkaar en voelen zich voor en naar elkaar verantwoordelijk.

In de loop van de training stoppen mensen met roken. Na een goede voorbereiding in de eerste en tweede bijeenkomst stoppen de deelnemers in de derde bijeenkomst, met hulp van een ervaren trainer en collega-deelnemers.

De groep bestaat uit minimaal acht deelnemers en maximaal zestien deelnemers. De training start op donderdagavond 9 februari van 19.30 tot 21.00 uur in Leiderdorp en eindigt op donderdag 22 maart.
 
Vergoedingen stoppen-met-roken programma’s 2012
Per 1 januari 2012 vergoeden zorgverzekeraars alleen de gedragsmatige component van een stoppen-met-roken-programma vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat vergoeding van hulpmiddelen als medicijnen en nicotinevervangers uit de basisverzekering per 1 januari 2012 is komen te vervallen. De training zelf wordt dus nog wel vergoed en dat doen veel zorgverzekeraars ook in 2012.
 
Aanmelding en informatie
Kijk voor contactgegevens, alle voorwaarden en aanmelding op www.rookvrijookjij.nl. Ook voor de actuele informatie over de vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×