Acht aanhoudingen na meldingen drugsoverlast Molenstraat

Gisteravond en nacht zijn in totaal acht mensen aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. De politie postte al een tijdje bij een huis in de Molenstraat, omdat buurtbewoners klaagden over drugsgebruik in de wijk en veel aanloop bij een bepaalde woning. Op basis van de bevindingen van de agenten, werd gisteravond een drugsactie opgezet. Daarbij werden in totaal acht Leidenaars aangehouden, in leeftijd variërend van 23 tot 47 jaar. Vijf van hen werden aangehouden toen zij met hun zojuist gekochte drugs het huis verlieten. De andere drie mannen, werden in de woning opgepakt. Eén van hen, een 44-jarige Leidenaar, was vermoedelijk de dealer. Hij had 20 bolletjes cocaïne bij zich. Eén van de andere verdachten had een flink geldbedrag op zak. Alle drugs is in beslag genomen.

Een week eerder werd in dezelfde wijk al een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. De man, een bij de politie al bekende drugsdealer, ging er vandoor toen agenten hem wilden controleren. Hij gooide tijdens de achtervolging een zakje cocaïne weg. De man werd op de Marnixstraat aangehouden. Naast de cocaïne werd onder een auto een weegschaaltje om drugs te wegen aangetroffen.

Voorlopig blijft de politie de wijk rond de Molenstraat in de gaten houden.Ook zal er overleg met de gemeente en woningcorporatie plaatsvinden, over de bewoners van het bewuste huis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×