Drie jaar cel voor woningovervaller

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag een gevangenisstraf van drie jaar geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk, tegen een 31-jarige man uit Leiden. De man wordt verdacht van een gewelddadige woningoverval op 28 april 2011 in Leiden. Een 34-jarige man uit Leiden werd op 21 november 2011 al tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de overval.

De verdachte zou die dag hebben afgesproken bij de woning van een plaatsgenoot om een scooter te kopen. Samen met een 34-jarige Leidenaar ging de verdachte de woning binnen en sprak met de man over de scooter. Nadat de koop gesloten was, werd de 34-jarige man uit Leiden agressief. De bewoner en een vriend werden door de Leidenaren geschopt en geslagen. De bewoner werd vervolgens op de grond gegooid, vastgebonden met tape en geprikt met een schaar. De slachtoffers zagen dat de mannen een vuurwapen bij zich hadden. Nadat hij was vastgebonden werd het slachtoffer in een kast opgesloten. Het andere slachtoffer wist te ontkomen.
 
Na de mishandeling namen de Leidenaren onder andere telefoons, een spelcomputer, sieraden en horloges, een mp3-speler, een laptop en de auto van het slachtoffer mee.

Enkele weken na de overval zagen de slachtoffers de 34-jarige Leidenaar op een terras zitten. Ze belden de politie die de man kon aanhouden. Op 21 november 2011 veroordeelde de rechtbank hem tot 5 jaar gevangenisstraf. De man zou meer geweld hebben gepleegd dan de 31-jarige verdachte.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×