Overval juwelier Hasgold bij Opsporing Verzocht

Vanavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de overval op juwelier Hasgold aan de Haarlemmerstraat. De juwelier werd Op woensdag 11 januari rond twaalf uur ’s middags overvallen. Terwijl één overvaller de eigenaar onder schot hield, roofden twee anderen de vitrines leeg. Daarna gingen de drie er vandoor, door de Kennewegsteeg naar de Apothekersdijk aan de achterkant van de Haarlemmerstraat. Daar probeerden de overvallers te ontkomen op een zwarte motorscooter die klaar stond. De scooter wilde echter niet starten en de mannen vervolgden hun weg te voet. Tijdens de vlucht hebben de overvallers meerdere malen geschoten, waarbij burgers en politieagenten geraakt hadden kunnen worden. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden, maar is nog op zoek naar de derde.

In Opsporing Verzocht toont de politie foto’s van hem en vraagt daarbij iedereen die weet waar deze verdachte is, zich te melden. Ook wil de politie spreken met mensen die hebben gezien dat de politieauto beschoten werd. Opsporing Verzocht wordt vanavond om 21.30 uur op Nederland 1 uitgezonden. Het programma wordt morgenochtend om 11.15 uur op Nederland 2 herhaald.

Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of mailen naar tgotips@hollands-midden.politie.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×