Leiden maakte in 2003 voor het eerst kennis met Henri Lenferink. Volgens regiokrant De Gelderlander is hij nu een van de kandidaten voor het Nijmeegse burgermeesterschap. (Archieffoto: Chris de Waard).

Lenferink burgemeester van Nijmegen?

Begin 2003 was Henri Lenferink een van de kandidaten in een heus Leids burgemeestersreferendum. Hij moest het toen opnemen tegen Harry Groen van wie hij de strijd glansrijk won met ruim driekwart van de uitgebrachte stemmen. Deze week moet Lenferink het ongewild opnieuw opnemen in een publieke burgemeestersstrijd. Die om de stad Nijmegen. Het gerucht dat de Leidse burgemeester in Nijmegen naar het hoogste ambt heeft gesolliciteerd, doet al een tijdje de ronde. Lenferink zelf doet er het zwijgen toe: “In het begin ergerde ik me aan de geruchten, nu vind ik het wel vermakelijk,” is alles wat hij er over kwijt wil. Om het vuurtje aan te wakkeren zette het regionale dagblad De Gelderlander een poll op de website waar gekozen kan worden uit een elftal kandidaten die volgens de krant in de race zouden kunnen zijn. Lenferink staat daar ook tussen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×