Problemen bij Vestia leiden niet tot huurverhoging

De problemen bij woningcorporatie Vestia leiden niet tot een verhoging van de huren. Dat zei VVD-wethouder Pieter van Woensel gisteravond in antwoord op vragen van PvdA-raadslid Marion van Dongen. Van Dongen vreest voor gevolgen voor Leidse huurders, omdat onder andere Portaal, die in Leiden zeer actief is, met garanties heeft geholpen om de tekorten bij Vestia af te dekken.

Volgens Van Woensel zal het zo’n vaart niet lopen, omdat een extra huurverhoging wettelijk niet is toegestaan bij zittende huurders. Wel denkt hij dat het gevolgen kan hebben voor toekomstige investeringen. Voor nieuwe huurders kan overigens wel een hogere huur gevraagd gaan worden. “Het is een enorme schok die de corporaties in een kwaad daglicht zet. Eigenlijk schandalig,” aldus de wethouder.

Vestia bezit zelf ook zo’n 300 woningen in Leiden, zo meldt de corporatie op haar website.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×