Hennepkwekerij in woning Leiden-Zuid ontmanteld

De politie heeft afgelopen zaterdagmiddag een hennepkwekerij in een woning in Leiden-Zuid ontdekt en ontmanteld. Er werd een kwekerij aangetroffen met ruim 300 planten. De bewoner was al een aantal dagen niet meer gezien in het huis. De planten en de apparatuur werden vernietigd en de politie doet verder onderzoek.
Politie Hollands Midden pakt hennepteelt en de georganiseerde misdaad daar omheen de komende jaren nog harder aan. Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten en er gaat naar schatting jaarlijks 2,5 tot 5 miljard euro om in deze handel, die ook vaak gepaard gaat met de handel in harddrugs, vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×