Goed initiatief: TassenBol bij BplusC

Per jaar nemen we in Nederland meer dan 1,5 miljard plastic tasjes mee bij onze boodschappen. Thuis worden de overtollige tasjes vaak weggegooid en de volgende keer bij de winkel weer nieuwe gehaald. Een oplossing hiervoor is de zogenaamde Tassenbol, waar iedereen een gebruikte plastic tas in kan doen en eruit kan halen als men er eentje nodig heeft. Op deze manier biedt de TassenBol een milieuvriendelijke en toegankelijke oplossing voor het hergebruik van de tasjes. GroenLinks raadslid Stéphanie Bakker overhandigt op 16 februari om 15.30 uur een TassenBol aan Willem van Moort, directeur van BplusC in de Nieuwstraat. Bakker: “We hopen dat de tassenbol in de bibliotheek een groot succes wordt en andere bedrijven en instellingen in Leiden dit milieuvriendelijke initiatief overnemen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×