Vragen SP over betaalachterstanden zorgverzekeringen

Sinds 2009 worden verzekerden die een half jaar geen zorgverzekeringspremie betaald hebben, bij het College voor Zorgverzekeringen (CvZ) aangemeld als `wanbetaler’. Vanaf dat moment mogen zij niet meer zelf een verzekering uitkiezen en wordt een verplicht 30% hogere zorgpremie opgelegd. Inmiddels zijn meer dan 300.000 Nederlanders bij het CVZ aangemeld en verplicht die hogere premie te betalen. Onder hen zijn aldus de SP veel mensen die, door de crisis en hoge kosten voor levensonderhoud, de premie simpelweg niet kunnen betalen. Door de verhoogde premie blijven ze `vast’ zitten omdat ze niet de schuld bij het CvZ kunnen afbetalen. Een bezwaar aantekenen tegen aanmelding bij het CvZ is volgens de partij niet mogelijk.

De SP wil nu van het college weten of zich onder die grote groep Nederlanders ook Leidenaars bevinden. Als dat zo is, wil de partij dat burgemeester en wethouders voor hen in actie komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×