Alles over tijgermug, ribkwal en andere exotische planten en dieren

Bezoekers van Naturalis kunnen van alles te weten komen over de tijgermug en ribkwal, en andere exotische planten en dieren die met de mens meegekomen zijn naar Nederland. De tentoonstelling Nieuw In Nederland gaat in op de effecten die deze exoten hebben op de Nederlandse natuur en de manier waarop die effecten onderzocht kunnen worden. Doordat de mens steeds meer reist en ook de wereldhandel toeneemt, weten steeds meer exotische planten en dieren de natuurlijke grenzen te overbruggen. Soms slagen ze er in een plekje in de natuur te veroveren. Ze kunnen zich zelfs massaal uitbreiden tot invasieve soorten en inheemse soorten gaan verdringen. Dat kan leiden tot problemen, maar exoten bieden ook kansen. Ecologisch onderzoek op dit gebied, wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), die meewerkt aan de tentoonstelling. Nieuw in Nederland is te zien vanaf volgende week vrijdag. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×