Illustratie: Jacqueline Borg.

‘Ik (w)eet het beter!’, spelenderwijs werken aan overgewicht

ActiVite start vanaf 4 april in Leiden Zuid West met het programma ‘Ik (w)eet het beter!’, bedoeld voor jongens en meisjes uit groep 6 t/m 8, met (neiging tot) overgewicht. De kinderen leren samen met hun ouders hoe ze een gezond eet- en leefpatroon kunnen krijgen. De kinderen komen wekelijks bij elkaar in groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. Ze leren onder leiding van de diëtist spelenderwijs wat goede voeding is, hoe ze om kunnen gaan met tussendoortjes en hoe belangrijk het is om te bewegen. Ook aan onderwerpen zoals pesten wordt aandacht besteed. Na het theoretische gedeelte wordt er samen gesport. Het hele programma, dat loopt tot en met 30 mei, kost € 18,- en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Woensdagmiddag van 13.00 – 14.30 uur.
Locatie cursus: Buurthuis Moschwijk, Topaaslaan 19.
Locatie sporten: Gymzaal Opaalstraat (naast het buurthuis).

Neem voor meer informatie contact op met ActiVite Diëtetiek op telefoonnummer (071) 516 13 18 of e-mail naar: voeding.en.dieet@activite.nl  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×