Hagenaar pleegde zelfmoord na wurgen ex-vriendin

De politie Hollands Midden en het Openbaar Ministerie in Den Haag hebben het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van een 18-jarige vrouw uit Leiderdorp afgerond. Uit het onderzoek is gebleken dat haar 20-jarige ex-vriend haar om het leven heeft gebracht. Deze Hagenaar pleegde hierna zelfmoord. Het levenloze lichaam van de vrouw werd op 11 oktober 2011 rond middernacht in haar woning aan de Koningstraat in Leiderdorp gevonden. Enkele uren daarvoor had de politie in Den Haag het levenloze lichaam van een 20-jarige man aangetroffen in een woning aan het Regentesseplein. De politie had een melding gekregen van een vriendin van de man omdat ze zich zorgen om hem maakte.

Uit het politieonderzoek in de woning van de man kwam vervolgens naar voren dat de 20-jarige man voordat hij zelfmoord pleegde mogelijk zijn ex-vriendin had vermoord, die in Leiderdorp woonde. Haar familie kreeg die avond geen contact met haar en nam ook contact met de politie op. Daarop ging de politie naar de woning van de vrouw aan de Koningstraat in Leiderdorp. Zij troffen de dode vrouw daar aan.  

Het politieonderzoek heeft uitgewezen dat de 20-jarige Hagenaar inderdaad zijn 18-jarige ex-vriendin om het leven heeft gebracht en vervolgens de hand aan zichzelf heeft geslagen. Meerdere getuigen vertelden de politie dat de man niet goed kon accepteren dat de relatie was beëindigd en ook zou hij suïcidaal zijn. Uit camerabeelden en telefoononderzoek is gebleken dat de Hagenaar iets na half twee ’s middags het Centraal Station van Leiden uitliep. Rond twee uur ’s middags belde hij aan bij de 18-jarige vrouw maar zij liet hem niet binnen. Vervolgens wist de Hagenaar met de smoes dat hij in het pand woonde, maar zijn sleutel was vergeten vanuit een aangrenzende tuin aan de achterzijde van de woning, met een ladder de kamer van zijn ex-vriendin binnen te komen.

De man wurgde de vrouw en vertrok vervolgens op een fiets naar het station in Leiden. Onder het lichaam van de 18-jarige vrouw is een zwarte muts aangetroffen met daarop DNA-sporen van de 20-jarige Hagenaar. Ook in de hals van de vrouw werd DNA van de man gevonden. Bij onderzoek op het lichaam van de 20-jarige man werden ook sporen van de vrouw aangetroffen.

Uit het technisch onderzoek is niets gebleken van een eventuele derde persoon.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×