De anatomie van het geluk bij Boerhaave

Morgenavond om 20.00 uur staan het Anatomisch Theater van Museum Boerhaave en Hoe?Zo! Radio in het teken van `geluk’. Een uur lang spreken hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys (AMC), hoogleraar sociale voorwaarden voor geluk Ruut Veenhoven (EUR), hoogleraar neurogenetica Frank Baas (AMC) en filosoof, jurist en schrijver Klaas Rozemond (VU) over de vraag: `Wat is geluk?’ Filosofen breken zich al eeuwen het hoofd over deze vraag. Sinds kort hebben ze gezelschap van gelukswetenschappers uit verschillende vakgebieden. Deze wetenschappers proberen met behulp van DNA-analyses, psychologische vragenlijsten, dagboekstudies, hersenscans en andere methoden en technieken grip te krijgen op een ongrijpbaar fenomeen.

Belangstellenden zijn morgen welkom vanaf 19.30 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×