Geld verdienen met afval aanbieden

Op verzoek van de SP, VVD en GroenLinks en met steun van alle andere partijen in de gemeenteraad, gaat Leiden in gesprek met de Nederlandse Recycle Bank (Ryck). De Leidse politiek wil het project ‘Afval loont’ dat sinds september vorig jaar als pilot loopt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp ook naar Leiden halen. Inwoners kunnen dan geld krijgen voor verschillende soorten afval, mits ze het gesorteerd afleveren. Het zou gaan om zo’n 75 euro per jaar voor een gemiddeld gezin.

Volgens SP-raadslid Julian van der Kraats is haast geboden: “In maart houdt de status van proefproject op. Het projecti s een groot succes en gemeenten staan in de rij om mee te doen.”

Ook in Leiderdorp heeft de raad het gemeentebestuur gevraagd om zich aan te melden.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×