Leidse cultuurnota unaniem vastgesteld

Met zoveel voorbereiding en inspraakmogelijkheden kon het bijna niet anders dan dat de nieuwe Leidse cultuurnota een breed gedragen stuk zou zijn. En dat bleek ook afgelopen week toen de Leidse gemeenteraad er unaniem mee akkoord ging. Het afgelopen jaar werd via verschillende sociale media, maar ook offline, volop gediscussieerd over de toekomst van het Leidse cultuurbeleid. Daar wordt, tegen de tendens in, niet op bezuinigd. Maar voor meer ambitie is wel meer geld nodig en dus doet Leiden voortaan een zwaarder beroep op ‘cultureel ondernemerschap’ binnen de cultursector om zaken van de grond te krijgen.

De raadsleden hadden nog wel een aantal wijzigingsvoorstellen op de cultuurnota. Zo wordt op verzoek van GroenLinks over twee jaar geevalueerd wat er terecht komt van de samenwerking tussen culturele instellingen en scholen in Leiden nu van die scholen een veel actievere rol wordt verwacht. Bij kunst in de openbare ruimte worden omwonenden op initiatief van de ChristenUnie en de VVD voortaan betrokken bij de te plaatsen kunst.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×