Roos van Gelderen brengt praktijkbezoek aan SPIL

Wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn) bracht een praktijkbezoek aan het Servicepunt Informatie en Leren (SPIL onderdeel van De Binnenvest). Van Gelderen wilde zich op de hoogte stellen van de maatschappelijke opvang van dak- of thuislozen en mensen die dat dreigen te worden. De wethouder: “Het is goed om de verhalen en de gezichten van de mensen achter de abstracte cijfers te kennen.” Naast gesprekken en advies, zorgt het SPIL ook voor een postadres; immers zonder adres besta je eigenlijk niet en valt er ook niets te regelen of aan te vragen. Van Gelderen volgde een intake gesprek met een client en sprak met diverse medewerkers. Ook werd er van gedachten gewisseld over het groeiend aantal jongeren van 18 tot 24 jaar en het gebrek aan opvangmogelijkheden voor deze groep. (Foto: Pico Communicatie/Rob Beurse.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×